Loading...
Prílohy 2017-05-22T17:50:29+00:00

MIXOVANÉZELENINOVÉ BHAJI

Toto je jednoduchá no veľmi chutná príloha k väčšine karí. Zelenina sa varí vo vlastnej šťave do mäkka pričom si zachováva svoju tuhosť.

Suroviny:
  • 3 pl olej
  • ½ čl black mustard seeds ( čierne horčicové semená)
  • ½ čl rímsky kmín celý
  • 2-4 ks sušené červené čili, celé
  • 3-4 ks strúčiky cesnaku rozdrvené
  • ½ čl chilli mleté
  • 100 g mrkva, pokrájaná na „zápalky“
  • 100 g zelená fazuľka, nakrájaná rovnako ako mrkva
  • 225 g zemiaky, ošúpané a taktiež nakrájané ako mrkva
  • 100 g nastrúhaná cibuľa
  • ¾ čl soľ
  • 15 g čerstvého koriandru, pokrájaný nadrobno

Postup:

Panvicu s olejom rozohrejeme na strednom plameni, pridáme horčičné semená, rímsky kmín a červené sušené čili. Pridáme cesnak a mleté čili, po ktorom nasleduje hneď nasleduje zelenina a cibuľa. Pridáme soľ, miešame a varíme 2-3 min. Panvicu prikryjeme a plameň stiahneme na minimum. Zeleninu za občasného miešania necháme dusiť 20-25min. Nakoniec pridáme čerstvý koriander a zeleninu dopražíme na strednom plameni 1-2min.

Príloha:

Podávame ku väčšine jahňacieho, kuracieho či rybacieho karí.

AKO PRACOVAŤ S KORENÍM    JEDNODUCHÉ NÁVODY

KRÁTKE A HLAVNE JEDNODUCHÉ NÁVODY AKO PRACOVAŤ S KORENÍM

POSTUPY PRI PRÍPRAVE    V JEDNODUCHOSTI JE ČARO

TECHNIKY PRI PRÍPRAVE INDICKÝCH JEDÁL

avada-cafe-logo-footer