Loading...
Predjedlá 2017-05-18T14:05:05+00:00

ŠAMPIŇÓNOVÉ BHAJI

Aj keď použitie húb v indickej kuchyni nie je veľmi rozšírené, veľa indických reštaurácii po svete túto ingredienciu veľmi spopularizovali, a práve toto predjedlo by mohlo byt jedno z najpopulárnejších.

Suroviny:
  • 3-4 pl olej
  • 1 stredne veľká cibuľa, na jemno nakrájaná
  • 2-3 ks strúčiky cesnaku, pretlačené
  • ½ čl mletá kurkuma
  • ½ čl mleté čili
  • 1 čl mletý koriander
  • 1 čl mletý cumin (rímsky kmín)
  • ¾ čl soľ
  • 1 pl paradajkový pretlak
  • 230 g šampiňónov, pokrájaných

Postup:

Na panvici rozohrejeme olej a na strednom plameni opražíme cibuľu do slabo hneda. Stlmíme oheň a pridáme cesnak, kurkumu, mleté čili, koriander a cumin. Zamiešame a všetko popražíme, pridáme 1 pl vody  aby sa nám koreniny nepripálili. Keď sa voda trochu vyparí, ešte prilejeme a takto pokračujeme 5 min. Pridáme soľ a pretlak, zamiešame a pridáme šampiňóny, poriadne premiešame. Podlejeme 2pl vody, prikryjeme a varíme 10 min. Hotové jedlo by malo mat trocha šťavy, ale nie zase priveľa. V takom prípade môžeme počas varenia odkryť panvicu a nechať prebytočnú vodu odpariť.

Príloha:

Vynikajúce s čistou varenou ryžou, Tandoori Roti, či Kofta Bhoona.

AKO PRACOVAŤ S KORENÍM    JEDNODUCHÉ NÁVODY

KRÁTKE A HLAVNE JEDNODUCHÉ NÁVODY AKO PRACOVAŤ S KORENÍM

POSTUPY PRI PRÍPRAVE    V JEDNODUCHOSTI JE ČARO

TECHNIKY PRI PRÍPRAVE INDICKÝCH JEDÁL

avada-cafe-logo-footer