Loading...
Ryby a morské plody 2017-05-15T21:54:31+00:00

FISH SHAHJAHANI

Toto je chuťovo bohaté, no nenáročné jedlo na prípravu, ktoré je pomenované po vládcovi Shahjahan, ktorý bol známi svojou láskou k dobrému jedlu.

Suroviny:
  • 700 g  rybích filiet
  • 75 g pražených kešu
  • 125 ml smotany na varenie
  • 50 g maslo
  • 225 g cibule, na jemno nakrájanú
  • 7 cm dlhé škoricové drievko, prelomené
  • 4 ks zelené kardamómi, otvorené
  • 2 ks klinčeky
  • 1-2 ks zelených čerstvých chilli, pokrájané pozdĺžne
  • 1 čl mletá kurkuma
  • 175 ml teplá voda
  • 1 čl soľ
  • 1 pl  citrónová šťava

Postup:

Rybacie filety opláchneme v studenej vode, presušíme na absorpčnom papieri a nakrájame na 4 cm štvorce. Kešu a smotanu dobre rozmixujeme v elektrickom mixéri. Na panvici rozpustíme maslo a na strednom plameni opražíme cibuľu, škoricu, kardamóm, klinčeky a chilli, pokiaľ nám cibuľa jemne nezhnedne (6-8 min.) Primiešame kurkumu. Pridáme vodu, soľ a rybu naaranžujeme v panvici tak aby nám vyšla jedna vrstva. Privedieme do varu, prikryjeme panvicu a varíme 2-3 min. Teraz pridáme zmes kešu a smotany a jemne premiešame tak aby kúsky ryby boli rovnomerne pokryté omáčkou. Panvicu znova zakryjeme a varíme ďalších 2-3 minúty. Odstavíme a na koniec jemne vmiešame citrónovú šťavu.

Príloha:

Podávame s jemne ochutenou ryžou, napr. Kardomom rice.

AKO PRACOVAŤ S KORENÍM    JEDNODUCHÉ NÁVODY

KRÁTKE A HLAVNE JEDNODUCHÉ NÁVODY AKO PRACOVAŤ S KORENÍM

POSTUPY PRI PRÍPRAVE    V JEDNODUCHOSTI JE ČARO

TECHNIKY PRI PRÍPRAVE INDICKÝCH JEDÁL

avada-cafe-logo-footer