Loading...
Klasické recept z hydiny 2017-05-29T08:33:44+00:00




MURGHI BADAMI

Toto je bohatšia verzia Chicken Korma, kde mäso je varené výlučne iba v jogurte a smotane, bez pridania vody. Výsledkom je hustá, saténovo-hladká a chuťovo úžasná omáčka.

Suroviny:
  • 1 kg kuracích stehien a prs, bez kože
  • 1 čl soľ
  • 3 cm kúsok zázvoru
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • 1 čl mletý čierne korenie
  • 1 pl citrónová šťava
  • 275 g biely jogurt
  • 50 g ghee, alebo maslo
  • 2 ks cibule, pokrájané na jemno
  • 6 ks zelený kardamóm, otvorené
  • 1 pl mletý koriander
  • 1 čl mletá kurkuma
  • 150 ml smotana na varenie
  • ½ čl mleté čili
  • 50 g mandľové orechy (lupene)
  • 1 pl mleté mandle

Postup:

Stehná a prsia rozkrojíme na dve časti, na povrchu mäsa urobíme zopár menších rezov, tak aby nám marináda prenikla hlbšie do mäsa.Soľ, zázvor a cesnak rozdrvíme v mažiari na kašu, pridáme čierne korenie a citrónovú šťavu. Túto zmes aplikujeme na mäso, tak aby bolo rovnomerne pokryté, necháme marinovať 30 -60 min. Na ghee alebo masle a na strednom ohni opečieme cibuľu do zlatista 10-12min. Panvicu odstavíme z plameňa a opraženú cibuľu sieťkovou naberačkou vyberieme a dáme na stranu.Panvicu dáme opäť na plameň, pridáme kardamóm a koriander, opekáme 30 sek., pridáme mäso a na strednom plameni za stáleho miešania opekáme 5-6min. Vmiešame jogurt a kurkumu, prikryjeme a varíme 15 min. za občasného miešania. Pridáme opečenú cibuľu, smotanu, mleté čili a mandle. Zamiešame, prikryjeme a za občasného miešania varíme 15-20 min. Posypeme mletými mandľami, zamiešame a varíme ďalších 6-8 min, potom odstavíme z plameňa. Jedlo môžeme nakoniec ozdobiť trochou opečenej cibule.

Príloha:

Podávame s Naan, Tandoori Roti, Šafranovou ryžou či Pilau ryžou.

CHICKEN KOHLAPURI

Toto úžasné jedlo pochádza z Kohlapur, mesta v južnej Indii. V starom tradičnom recepte sa používa veľké množstvo chilli, hlavne kvôli horucému počasiu na juhu krajiny. V tomto recepte, použitie chilli trošku zredukujeme.

Suroviny:
  • 3-4 pl olej
  • 1,4 kg kuracích stehien zbavených kože
  • 1 ks veľká cibuľa pokrájaná na hrubo
  • 3-4 ks strúčiky cesnaku
  • 3 cm kúsok čerstvého zázvoru pokrájaného na hrubo
  • 6 pl olej
  • 1 čl mletá kurkuma
  • 2 čl mletý koriander
  • 1 a ½ čl mletý rímsky kmín
  • 1 a ¼ mleté chilli
  • 1 konzerva paradajok
  • 1 a ½ čl soľ
  • 180 ml voda
  • 4 – 6 ks celé čerstvé zelené chilli
  • 1 čl garam masala
  • 2 pl pokrájaný čerstvý koriander

Postup:

Kuracie stehno rozkrojíme na dve časti, prípadne kuracie prsia na 2-3 hrubšie časti, premyjeme a vysušíme. V mixéri rozmixujeme do hladka, cibuľu, cesnak a zázvor. Pre lepšie mixovanie môžeme pridať trocha vody. Na panvici a na strednom plameni opražíme túto zmes 5-6 min. Pridáme kurkumu, mletý koriander, rímsky kmín, mleté čili a na nízkom plameni pražíme 4-5 min. Pridáme pol konzervy paradajok, miešame a varíme 2-3min. Teraz pridáme kura, miešame a varíme až nám kura nezmení farbu a dolejeme zvyšné paradajky. Osolíme, pridáme vodu a pod pokrievkou varíme až kým kura nebude hotové.

Pridáme celé zelené čili a garam masalu, prikryjeme a varíme ďalších 5 min.

Odstavíme a nakoniec vmiešame čerstvý koriander.

Príloha:

Podávame s čistou varenou ryžou a Mixovaným Zeleninovým Bhaji.

AKO PRACOVAŤ S KORENÍM    JEDNODUCHÉ NÁVODY

KRÁTKE A HLAVNE JEDNODUCHÉ NÁVODY AKO PRACOVAŤ S KORENÍM

POSTUPY PRI PRÍPRAVE    V JEDNODUCHOSTI JE ČARO

TECHNIKY PRI PRÍPRAVE INDICKÝCH JEDÁL

avada-cafe-logo-footer