Loading...

Ako pracovať s korením.




PRÍPRAVA KORENÍN.

Príprava indického jedla sa môže na prví pohlaď zdať veľmi komplikovaná. Použitie širokej škály korenín či už celých alebo mletých môže byt zo začiatku trochu mätúce. No po bližšom zoznámení sa s jednotlivými druhmi a ich použitím môžeme povedať, že príprava týchto jedál je nenáročná a stane sa niečím príjemne novým.

V Indii sa koreniny pred prípravou každého jedla čerstvo rozdrvia alebo zomelú čo zaručuje ich maximálnu chuť a vôňu. Samozrejme v dnešnom unáhlenom svete to nie je vždy možné takže použitie už vopred zomletých korenín je výborná a vlastne aj jediná alternatíva.

Príprava celých korenín:

Korenie očistíme a na panvici bez pridania akéhokoľvek tuku za sucha jemne opekáme až kým necítime uvoľňujúcu sa arómu. Koreniny necháme vychladnúť a následne zomelieme na prášok. Uschovávame najlepšie vo vzduchotesných nádobách. Len tak nám koreniny vydržia čerstvé 4-5 mesiacov.

Príprava mletých korenín:

Dlhšie skladovanie pootvorených korenín má za následok stratu arómy a čerstvosti.Môžem ich revitalizovať alebo prebudiť tým istým spôsobom ako celé korenie na panvici a za sucha. Takto predpripravené korenie dodá jedlu oveľa lepší výsledok.

2017-08-21T15:35:02+00:00